OVER ONS

Drukkerij plus Boek- en Kantoorboekhandel Haan: het adres voor al uw drukwerk, boeken en kantoorartikelen.
Sinds 1895 een vertrouwd adres!

Drukkerij

In onze drukkerij “om de hoek” maak je je wensen duidelijk. Dat kan in een persoonlijk contact door binnen te lopen maar evengoed via het internet. Een mooie geboorte- trouw- of rouwkaart of flyer die je zelf hebt ontworpen wordt voordelig, snel en met de grootste zorg gedrukt.

Met onze druk wordt jouw huisstijl opgemerkt door je klanten en het laat zien waar jij en je bedrijf voor staan. Je laat dit in al je communicatie terugkomen om zo herkend en bekend te worden: op briefpapier, envelop of nieuwsbrief.

We bieden vlot en voordelige service en je krijgt advies vanaf het ontwerp tot aan de afwerking.

Geen tijd om langs te komen? Bied je opdracht via deze site aan en onze samenwerking gaat van start.

Boekhandel

Vanuit een breed assortiment verkopen wij boeken en is er continue aanvoer van recente uitgaves. We volgen de ontwikkelingen op de voet en geven je advies waar nodig. Er is alle gelegenheid om eens rustig te zoeken naar het boek dat op je persoonlijke wensenlijst staat. Voor kinderen is speciaal een hoek ingericht, en ook de nieuwste thrillers staan bij ons op plank. Romantiek, kunst, literatuur, een willekeurige greep uit de rubrieken die bij ons op voorraad zijn. En als het boek er niet is, bestellen we het.

Wie zijn wij?

Ons familiebedrijf kent een rijke historie, het is één van de oudste bedrijven van Bedum. Het bedrijf is gestart in 1895 aan de Grotestraat 41. In 1901 kwam het in bezit van familie Haan. De winkel was gehuisvest in een kamertje en Wijcher Haan gebruikte het schuurtje als drukkerij. Later verhuisde het bedrijf naar Grotestraat 4 van waaruit het gedeeltelijk een splitsing maakte naar de Schoolstraat 10. Op dit laatste adres werd de drukkerij van Berend Haan gevestigd terwijl de boek- en papierhandel  aan de Grotestraat bleef waar broer Harmannus 44 jaar lang de scepter zwaaide. Hindrik en echtgenote namen in 1960 de zaak over van vader Berend na zijn jarenlange betrokkenheid in het bedrijf. De onderneming maakte een groei door en bleek te groot voor de toenmalige locatie mede door toevoeging van de boekhandel in 1968. Een grote stap werd nogmaals gezet want in 1970 opende het nieuw gebouwde pand haar deuren aan de huidige locatie Stationsweg 29. Met een grote verbouwing en uitbreiding in 1988 voldoet het pand in zijn huidige vorm aan de wensen van Henry (zoon van wijlen Ina Haan en Piet Dool) en Linda Dool. Henry houdt zich vooral bezig met de opdrachten in de drukkerij,  Linda Dool heeft een eigen bedrijf in huidverzorging en samen runnen ze de winkel.